fredag 1 juli 2011

En familj kan se ut nästan hur som helst..

Vill tipsa om en bok- Familjeboken skriven av: Eddie Summanen.




Det är en "barn blir till bok" , fast med ett nytt synsätt.


En bok som lär oss att ett barn kan bli till på många sätt och att en familj kan se ut nästan hur som helst, och framförallt, att detta är OK!!! Nått som jag tycker är mycket viktigt..




Ett ex, När min dotter var liten och lekte med barbie hos sin dagmamma och lät 2 st tjej barbies gifta sig med varandra och skaffa barn fick hon höra av de andra barnen att det gick inte, det var konstigt osv.. Har märkt av detta vid många olika tillfällen, många barn vet inte att det finns andra fammiljesammansättningar än mamma, pappa, barn!!




Så det är så viktigt att vi börjar med barnen då de är små. Om man inte har en annorlunda familj i sin närhet så glöms det säkert lätt bort att man berättar för sina barn att det finns familjer som ser annorlunda ut, samma gäller att det finns människor/barn som ser annorlunda ut, är annorlunda osv..




Boken tar bland annat upp hur ett barn blir till, insemination, adoption, sex, konstgjord befruktning, syskon, hetrosexuella, homosexuella och ensamstående föräldrar.




Bjuder på några rader ur boken:




En familj kan se ut hur som helst. Man behöver inte vara släkt för att vara en "riktig" familj.




Det finns inga regler om hur en familj ska vara eller hur den kommit till. Och föräldrar kan vara på olika sätt. Ibland är föräldrar kära i varandra, ibland är de kompisar, ibland kände de varandra nästan inte alls innan bebisen började växa i magen.




Ibland är det en mamma eller en pappa som är ensam, ibland är det en mamma och en pappa, ibland två mammor, ibland två pappor, ibland är det flera mammor och pappor. Ibland bor föräldrarna tillsammans, ibland inte.




//Maria




Inga kommentarer: