söndag 12 juni 2011

En guldstjärna..




Börjar med det viktigaste!! Lilla Alice förtjänar en guldstjärna, hon har varit så duktig!! Nattningen tog kanske lite lite längre än vanligt, men annars så har det gått toppenbra!! På slutet har vi varit väldigt noga med att hon BARA fått ha tutte när hon är ledsen, å det är hon nästan aldrig förutom då hon är trött, så det är mest kring läggningar som hon haft den.. Men nu känns det skönt, som att detta kommer att funka fin fint!!






Igår hade vi en familjedag i sommarsolen, var 31 grader i skuggan...
Linus klippte gräset i värmen och jag räfsade ihop gräset... pust det blev hett!

Sen blev det bad i poolen för ungarna & lunch utomhus såklart! Kring kl15 gav vi upp och begav oss mot Pengsjö. Vi har en "egen" liten brygga/strandplätt där nedanför vår sommarstugetomt.. Det var HELT underbart.. & väldigt varmt i vattnet!!

Efter badet följde vi med barnens farfar som bor på tomten brevid, vi gick till fåren som han sköter om. Ungarna fick klappa lammungen som blivit flaskmatad och därmed är väldigt kontaktsökande, såå go, så söt..

MEN han trodde visst att Alice tår var en flaska, så vi fick hålla dem borta från honom! ;-) Lucas och Vidar säger att lammungen är deras vän, för han vill ju vara så mycket med dem!




Efter den här härliga eftermiddagen så tog vi beslutet att fixa lite bäddplatser i svärmors lillstuga/friggebod som står på tomten brevid vår. För på våran tomt finns det ju än så länge bara skog. Men drömmen är att flytta dit då barnen är större och inte längre behöver skjuts flera gånger per dag in till själva samhället.. kommer att bli toppen!

Men som sagt, tillsvidare blir det toppen att ha en lillstuga att laga mat i/sova i när vi är i Pengsjö.

För det är inte mycket som klår att ha sådan närhet till sjön, så man kan fiska, bada, å så närheten till naturen och lugnet!

Farfar håller på att bygga en lekstuga till ungarna precis mitt emot lillstugan, blir nog uppskattat då den är klar!

Nä nu ska jag och ungarna bege oss ut i sommarsolen och försöka resa vårt nya 6-personers tält som har ett stort rum och 3 små sovrum, är lite nervös..

Ha en bra dag!!

2 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Hurra för Alice som slutat med nappen :)
Nu är mitt sommarlov över för den här gången :)
Idag är det regnigt och bara 8 grader!!
SNÄLLA VÄRME KOM TILLBAKA!!!
Kram

Joel sa...

Hej!

Tänkte tipsa om en tävling där du och kanske även farfar kan vara med och tävla om 10 000 kr.

Tävlingen går ut på att dokumentera bygget av en lekstuga eller något annat stugbygge. Dvs visa bilder och berätta hur man går till väga.

Tävlingen anordnas under sommaren på Byggla.se och mer om tävlingen kan ni hitta här:

http://www.byggla.se/Diskussion/10000kr-for-lillstugan/

Lycka till =)