måndag 2 mars 2009

Stackars lilla Vidar....

Vår lille Vidar som varit förkyld & hes i snart 3 veckor, blev sämre mot helgen! Blev mer och mer slem, hosta & feber.... På lördag morgon pratade jag med sjukvårds upplysningen, och då hon hörde hur han lät i telefonen så sa hon att vi måste åka in akut!! Vi packade ihop familjen och åkte, väl där fick vi komma till ett rum direkt, då sköterskorna hörde hur hemskt han lät, han krupp hostade & kippade efter andan... Läkaren hörde att det fanns mycket segt slem i övre delen av lungorna och att han hade luft rörs katarr, men dessutom så hade han krupp = kramper i övre luftvägarna! Stackars liten kille.... Han fick innhalera adrenalin, läkaren skrev ut kraftigare slemlösande hostmedicin samt luftrörsvidgande akut medicin!!

Sen åkte vi till svärmor där stor barnen var och åt lunch! Men redan efter lunchen blev Vidar sämre... han började få dålig färg i ansiktet/läpparna och kunde inte få luft ordentligt, vi provade att öppna fönstret, hålla honom lugn osv... men det hjälpte inte mycket så det var bara att åka in igen.... Återigen fick vi rum direkt, behövde inte ens ta kölapp!! Ur gullig personal!! Vidar fick inhalera igen samt att dom gav honom medicin som vidgar luftvägarna och lugnaar ned kramperna i halsen... Vi fick sitta på observation i ca 2 timmar, å så äntligen åka hem!!

Natten har varit lugnare för killen, men han har inte sovit/varit lugn förutom om vi burit honom... Vi har turats om att bära honom nästan dygnet runt hela helgen, det är det enda som gäller... Och vi måste ju hålla honom lugn för att hålla borta krupp hostan, men det verkar då gå åt rätt håll!!

Nu hoppas vi att det värsta är över och att detta inte blir en återkommande grej... som krupp tyärr ofta är...

Nu vill vi ha sport lov!!! Med allt som hör till!!
Vi hoppas på att kunna ta en tripp till äventyrsbadet i ö-vik i slutet av veckan!!

Over and out/Maria

Inga kommentarer: