torsdag 27 maj 2010

Alice Margaretha Sandström

Alice Margaretha Sandström föddes Måndag den 17 Maj kl 09:06.
Hon vägde 3910 gram & var 52 & 1/2 cm lång...
Lite kort om förlossningen:

1 & 1/2 vecka innan den 17/5 började jag få sammandragningar/förvärkar som var riktigt onda och som ej gav med sig trots vila... vi åkte in och ut på förlossningen och dom prövade med bricanyl vid flera tillfällen för att lugna ned det hela men utan resultat.. FGörvärkarna pågick dygnet runt utan avbrott! Jag fick sova ngr nätter på förlossningen för att få någon sömn över huvud taget.. fick då smärtstillande, sömntablett & livmoderavslappnande... Till sist bestämdes det att snittes skulle göras tidigare i v 36+5.
Måndag den 17/5 var det äntligen dax!! Hon skrek då hon föddes vilket var som musik för våra öron... men blev sedan snabbt sämre, barnläkare tillkallades och dom hade precis tänkt intubera henne, men slapp lyckligtvis då hon blev lite lite piggare... Hon fick andningshjälp via c-papp istället och de tog med henne till barn 4.
Där röntgades lugorna och de kom fram till att hon hade andningsstörning pga tidig födsel.. alltså att hennes lungor var outvecklade i v 36+5.. Hon var inlagd i 6 dygn, sen blev det permison och då fick vi ha henne hemma, igår blev hon så äntligen utskriven & friskförklarad på dag 9!!
Fantastiskt skönt...
Enligt läkaren som opererade och Barnmorskan som var med så var det en otrolig tur att hon togs ut då hon gjorde då dom aldrig sett en sådan tunn livmoder som min. Man såg tydligen bebisen rakt igenom den och läkaren råkade penitrera dem med enbart fingret, det tog 1 1/2 timme att sy ihop mig efter snittet pga av detta och pga av att livmodern ej ville dra ihop sig...
Så jag.. eller rättare sagt vi hade en otroli tur!! Vi är så tacksamma för att livmodern ej brast och för att vi nu har vår underbara tös här hemma hos oss!! Alice ca 2 minuter gammal!!



Alice med mamma för första gången..


Och med pappa...




Solar pga gulsot..



Första bilden utan andningshjälp, dag 4











Alice 10 dagar!!



























1 kommentar:

AnnaH sa...

Stort grattis! Härligt att läsa att ni nu är utskrivna och får njuta av lilla Alice på era egna villkor. Önskar er en riktigt mysig sommar! / Anna (AnnaH på Familjeliv)